В офіційному медіацентрі обласної військової адміністрації відбувся брифінг начальника аварійно-рятувальної частини Аварійно-рятувального загону спецпризначення ГУ ДСНС України у Вінницькій області Сергія Баса.

Спікер торкнувся актуальної теми - безпечного відпочинку вінничан в теплу пору року поблизу водойм та запобігання нещасним випадкам на воді.

Сергій Бас зазначив, що У Вінницькій області з початку року на водних об’єктах загинуло вже понад 10 людей.

«З настанням тепла та початком купального сезону вірогідність нещасних випадків на воді зростає,- зауважив він. - Найпоширенішою  причиною  нещасних випадків на воді є недотримання громадянами правил безпечної поведінки. Зокрема, це купання в необладнаних для цього місцях та купання в нетверезому стані. Тому, варто пам’ятати, що умовами безпеки є правильний вибір та обладнання місць купання, навчання дорослих і дітей плаванню, суворе дотримання правил поведінки під час купання і катання на плавзасобах,  постійний контроль за дітьми у воді з боку дорослих».

Про основні правила безпечної поведінки на воді та біля води, яких радять дотримуватись надзвичайники - дивіться у відео.