Начальник обласної військової адміністрації

Борзов С. С.

 

Очолює обласну державну адміністрацію, здійснює керівництво її діяльністю, відповідає за виконання покладених на обласну державну адміністрацію завдань та  здійснення нею своїх повноважень.

Представляє обласну державну адміністрацію у відносинах з іншими державними органами та органами місцевого самоврядування, політичними партіями, громадськими й релігійними організаціями, підприємствами, установами та організаціями, громадянами й іншими особами як в Україні, так і за її межами.

Постійно інформує населення про стан виконання повноважень, покладених на обласну державну адміністрацію.

Організовує роботу обласної державної адміністрації, визначає її структуру, утворює, реорганізовує, ліквідовує структурні підрозділи обласної державної адміністрації та її апарату, затверджує в установленому порядку штатний розпис апарату, визначає у межах виділених асигнувань граничну чисельність, фонд оплати праці працівників структурних підрозділів обласної державної адміністрації.

Призначає на посади та звільняє з посад першого заступника, заступників Голови обласної державної адміністрації у визначеному законодавством порядку.

Погоджує у встановленому порядку призначення на посади та звільнення з посад керівників не підпорядкованих підприємств, установ та організацій, що належать до сфери управління органів виконавчої влади вищого рівня, крім керівників установ, підприємств і організацій Збройних Сил та інших військових формувань України, Міністерства внутрішніх справ України, Національної поліції.

Уносить на розгляд Кабінету Міністрів України кандидатури на посади голів районних державних адміністрацій.

Сприяє розвитку міжнародного співробітництва, налагодженню зовнішньоекономічних зв’язків, укладає договори з іноземними партнерами у межах компетенції, визначеної законодавством.

Утворює колегію обласної державної адміністрації та інші консультативні, дорадчі органи, служби і комісії, члени яких виконують свої функції на громадських засадах, визначає їх завдання, функції та персональний склад.

Виступає розпорядником коштів обласної державної адміністрації у межах затвердженого бюджету.

Уносить на розгляд обласної Ради питання, пов’язані з виконанням делегованих повноважень, та інші пропозиції.

Щороку звітує перед обласною Радою з питань виконання обласною державною адміністрацією делегованих повноважень.

Видає розпорядження і доручення Голови обласної державної адміністрації з питань, що належать до його компетенції.

Здійснює загальну координацію реалізації в області державної політики у галузях соціально-економічного розвитку, інвестиційної діяльності, розвитку інфраструктури, утримання мережі автомобільних доріг загального користування місцевого значення.

Здійснює інші функції, передбачені Конституцією та законами України, актами Президента України, Кабінету Міністрів України, органами виконавчої влади вищого рівня.

Забезпечує дієву взаємодію з органами прокуратури, іншими правоохоронними органами у питаннях щодо виконання в області Конституції і законів України, актів Президента України, Кабінету Міністрів України, інших центральних органів виконавчої влади, забезпечення законності і правопорядку, додержання прав, свобод і законних інтересів громадян, здійснення заходів щодо охорони громадської безпеки, боротьби із злочинністю та корупцією.

Забезпечує охорону державної таємниці відповідно до вимог режиму секретності та здійснює постійний контроль щодо забезпечення її охорони в обласній державній адміністрації та у підконтрольних державних органах, установах, організаціях.

Здійснює заходи, пов’язані з питаннями територіальної оборони, мобілізаційної підготовки та оборонної роботи на території області.

Спрямовує і контролює діяльність районних державних адміністрацій. Сприяє органам місцевого самоврядування у виконанні ними власних повноважень, організовує контроль за здійсненням ними де­легованих повноважень органів виконавчої влади.

Розглядає звернення громадян, проводить їх особистий прийом у порядку, встановленому чинним законодавством.

Призначає на посаду і звільняє з посади першого заступника та заступників голови обласної державної адміністрації за погодженням з Офісом Президента України, Кабінетом Міністрів України відповідно до законодавства.

Погоджує відпустки, преміювання, встановлення надбавки за інтенсивність праці, надбавки за виконання особливо важливої роботи,  надання грошової допомоги, матеріальної допомоги для вирішення соціально-побутових питань керівникам структурних підрозділів обласної державної адміністрації; погоджує відпустки, преміювання, встановлення надбавки за інтенсивність праці, надання грошової допомоги, матеріальної допомоги для вирішення соціально-побутових питань головам районних державних адміністрацій.

 

Спрямовує, координує та здійснює контроль за діяльністю:

 

Департаменту з питань оборонної роботи, цивільного захисту та взаємодії з правоохоронними органами обласної державної адміністрації;

Департаменту правового забезпечення обласної державної адміністрації;

Департаменту фінансів обласної державної адміністрації;

Сектору з питань запобігання та виявлення корупції обласної державної адміністрації;

Сектору внутрішнього аудиту обласної державної адміністрації;

сектору мобілізаційної роботи апарату обласної державної адміністрації;

сектору режимно-секретної роботи апарату обласної державної адміністрації;

патронатної служби.

 

Взаємодіє з:

 

Вінницьким обласним територіальним центром комплектування та соціальної підтримки;

Вінницькою  митницею;

Вінницькою обласною прокуратурою;

Головним управлінням Державної податкової служби у Вінницькій області;

Головним управлінням Державної служби України з надзвичайних ситуацій у  Вінницькій області;

Головним управлінням Національної поліції у Вінницькій області;

Могилів-Подільським прикордонним загоном  імені Героя України старшого лейтенанта В’ячеслава Семенова Південного регіонального управління Державної прикордонної служби України;

Навчально-методичним центром цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Вінницької області;

Територіальним управлінням Державної судової адміністрації у              Вінницькій області;

Територіальним управлінням Рахункової палати України по Вінницькій, Житомирській, Кіровоградській та Хмельницькій областях (у м. Вінниця);

Управлінням Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України у Вінницькій області;

Управлінням Північного офісу Держаудитслужби у Вінницькій області;

Управлінням Служби безпеки України у Вінницькій області;

Центрально-Західним міжрегіональним управлінням з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції України;

Центрально-Західним міжрегіональним управлінням Міністерства юстиції (м. Хмельницький);

військовими частинами, розташованими на території області.

 

Забезпечує взаємодію обласної державної адміністрації з:

 

Міністерством внутрішніх справ України;

Міністерством оборони України;

Міністерством юстиції України;

Генеральною прокуратурою України;

Службою безпеки України;

Адміністрацією Державної прикордонної служби України;

Державною службою спеціального зв’язку та захисту інформації України;

Державною судовою адміністрацією України;

Національним агентством України з питань запобігання корупції;

Національним агентством України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів;

Рахунковою палатою України.

 

Очолює:

 

колегію обласної державної адміністрації;

координаційну раду з питань організації роботи зі здійснення шефства над військовими частинами Збройних Сил України, Національної гвардії України, Державної прикордонної служби України;

обласну комісію з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій;

обласну міжвідомчу комісію з питань захисту прав інвесторів, протидії незаконному поглинанню та захопленню підприємств;

обласну постійно діючу комісію з питань розгляду звернень громадян;

обласну комісію з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), забезпечення контролю за додержанням законодавства про працю;

раду оборони Вінницької області;

Раду розвитку громад та території Вінницької області;

регіональну комісію з оцінки та забезпечення проведення попереднього конкурсного відбору інвестиційних програм та проєктів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку.

 

Координує діяльність:

 

обласної ради церков і релігійних організацій при Голові обласної державної адміністрації;

територіальної тристоронньої соціально-економічної ради.