У Національному агентстві з питань запобігання корупції схвалено Порядок здійснення моніторингу способу життя суб’єктів декларування. Рішення прийняте на засіданні НАЗК 18 травня 2017 року.

Порядок визначає механізм здійснення НАЗК вибіркового моніторингу способу життя суб’єктів декларування з метою встановлення відповідності їх рівня життя наявним у них та членів їх сім’ї майну і одержаним ними доходам, згідно з декларацією.

Підставами для проведення моніторингу є інформація, яка надходить від фізичних осіб, громадських об’єднань, засобів масової інформації, правоохоронних органів та стосується фактичних даних про невідповідність рівня життя конкретного суб’єкта декларування та/або членів його сім’ї майну й одержаним доходам згідно з його декларацією.

Документ, розроблений робочою групою у складі представників НАЗК, Секретаріату Кабміну, Мін’юсту, НАБУ та громадськості, дасть змогу уніфікувати процедуру здійснення моніторингу способу життя суб’єктів декларування.

Порядок погоджений Громадською радою при НАЗК та провідними громадськими організаціями у сфері запобігання та протидії корупції. Наразі Порядок здійснення моніторингу способу життя суб’єктів декларування перебуває на державній реєстрації у Міністерстві юстиції.

Інформацію надано з офіційного сайту Національного агентства з питань запобігання корупції