П`ять компаній із Нідерландів презентували свої технологічні новинки в процесі одержання енергії із відновлюваних джерел, із залишків сільськогосподарських культур, а також розробки провідних науково-дослідних інститутів.
Голова ОДА Валерій Коровій, який також відвідав даний захід, переконаний: у новітніх технологіях у сфері енергозбережень зацікавлений не лише регіональний бізнес, а й місцева влада, яка має забезпечувати енергетичну безпеку та запроваджувати енергоефективні рішення в соціальну сферу.
При цьому, зауважив керівник департаменту агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів Микола Ткачук – варто враховувати екологічну складову і дбати про екологічний вплив та наслідки для довкілля.
Участь у заході взяв керівник департаменту відновлювальних джерел енергії агенції Держенергоефективності Юрій Шафаренко, який наголосив на потребі детального вивчення досвіду Нідерландів у питанні використання енергії із відновлювальних джерел, оскільки загальноукраїнський показник сягає лише 5,8% при запланованих 11. До 2035 року Україна взяла на себе зобов`язання вийти на показник 25%.