Напрями допомоги:

  1. Часткова компенсація вартості насіння вітчизняної селекції

 категорій базове, сертифіковане у розмірі 80% вартості насіння, але не більше 30 000 гривень на одне господарство.

Оригінали та належним чином засвідчені копії документів подають до державного банку: копія статуту фермерського господарства (для юридичної особи) або копію договору про створення сімейного фермерського господарства (для фермерських господарств, що створені без набуття статусу юридичної особи, або копію статуту сільськогосподарського обслуговуючого кооперативу); документи, що підтверджують право власності та/або користування земельною ділянкою (стосовно сільськогосподарського обслуговуючого кооперативу — для кожного члена кооперативу); копію фінансового документу, що підтверджує наявність чистого доходу від реалізації продукції за останній рік (для фермерського господарства); довідку про відсутність заборгованості з податків, зборів, платежів, контроль за справлянням яких покладено на органи доходів і зборів, — у паперовому вигляді або сформовану в електронному вигляді в електронному кабінеті платника податків на офіційному веб-сайті ДФС; згоду одержувача щодо надання державним банком Мінагрополітиці інформації, яка становить банківську таємницю або містить персональні дані: сертифіката, що засвідчує сортові якості насіння; сертифіката, що засвідчує посівні якості насіння; платіжного доручення про оплату за насіння; накладної (товарно-транспортної накладної) на придбане насіння; акта про висів придбаного насіння за формою, затвердженою Мінагрополітикою.

Документи подають двічі на рік до 1 червня та до 1 листопада поточного року.

Банк впродовж трьох банківських днів після перерахування бюджетних коштів Мінагрополітики перераховує їх на поточні рахунки одержувачів.

  1. 2Фінансова підтримка сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів молочарського та плодово-ягідного напрямку для придбання обладнання для зберігання та переробки продукції.

70% вартості придбаного обладнання без урахування сум податку на додану вартість, але не більше ніж 3 000 000 гривень на один  сільськогосподарський обслуговуючий кооператив.

 Кооперативи укладають угоду з постачальником обладнання,сплачують постачальнику податок на додану вартість та 30% вартості обладнання (без податку на додану вартість). 70% вартості (без податку на додану вартість) сплачують за рахунок фінансової підтримки шляхом видачі простого векселя, авальованого Мінагрополітики.

Одночасно подають: в паперовому вигляді – до регіональної комісії при департаменті агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів від дати, вказаної в  оголошенні до 15 листопада 2018 року, а в  електронному вигляді  - до Мінагрополітики  наступні документи:

1 копію статуту сільськогосподарського обслуговуючого кооперативу;

2 документи, що підтверджують право власності та/або користування земельною ділянкою для членів кооперативу;

3 довідку про відсутність заборгованості з податків, зборів, платежів, контроль за справлянням яких покладено на органи доходів і зборів, — у паперовому вигляді або сформовану в електронному вигляді в електронному кабінеті платника податків на офіційному веб-сайті ДФС;

4 копію договору з постачальником обладнання;

5 копії документів, що підтверджують оплату податку на додану вартість та 30 % вартості придбаного обладнання;

6 копію векселя, виписаного постачальнику обладнання;

7 копії підтвердних документів щодо одержання сільськогосподарським обслуговуючим кооперативом обладнання.

      Копії документів засвідчуються підписом уповноваженої особи сільськогосподарського обслуговуючого кооперативу.

 

  1. 4. Часткова компенсація вартості придбаної сільськогосподарської техніки та обладнання вітчизняного виробництва надається фермерським господарствам на безповоротній основі у розмірі 40 % вартості зазначеної у документах без урахування податку на додану вартість, що підтверджують оплату через державний банк.

Для отримання компенсації додатково подають до державного банку копію статуту фермерського господарства (для юридичної особи) або копію договору про створення сімейного фермерського господарства (для фермерських господарств, що створені без набуття статусу юридичної особи).

 

  1. Здешевлення кредитів відбувається шляхом надання часткової компенсації відсоткової ставки за залученими в національній валюті кредитами, наданими державним банком. Компенсації підлягають відсоткові ставки за кредитом:

1 залученим до одного року, обсяг якого не перевищує 500 000 гривень, для покриття виробничих витрат;

2 залученим до трьох років, обсяг якого не перевищує 9 000 000 гривень, для придбання основних засобів сільськогосподарського виробництва, здійснення витрат, пов’язаних з будівництвом і реконструкцією виробничих об’єктів сільськогосподарського призначення.

Для отримання компенсації одержувачі подають до державного банку, з яким укладено кредитний договір,наступні документи:

1 заявку та копію статуту фермерського господарства (для юридичної особи) або копію договору про створення сімейного фермерського господарства (для фермерських господарств, що створені без набуття статусу юридичної особи, або копію статуту сільськогосподарського обслуговуючого кооперативу;                     2  документи, що підтверджують право власності та/або користування земельною ділянкою (стосовно сільськогосподарського обслуговуючого кооперативу — для кожного члена кооперативу);

3 копію фінансового документу, що підтверджує наявність чистого доходу від реалізації продукції за останній рік (для фермерського господарства);

4 довідку про відсутність заборгованості з податків, зборів, платежів, контроль за справлянням яких покладено на органи доходів і зборів, — у паперовому вигляді або сформовану в електронному вигляді в електронному кабінеті платника податків на офіційному веб-сайті ДФС;

5 згоду одержувача щодо надання державним банком Мінагрополітики інформації, яка становить банківську таємницю або містить персональні дані.    

Банк впродовж трьох банківських днів після перерахування бюджетних коштів Мінагрополітикою перераховує їх на поточні рахунки одержувачів.

 

Скористатися фінансовою підтримкою можна не більше одного разу впродовж бюджетного року.