До участі у зборах запрошувались представники 7 областей України: Львівської, Івано-Франківської, Тернопільської, Чернівецької, Хмельницької, Вінницької, Одеської. До заходу також долучились Микола Кузьо, заступник Міністра екології та природних ресурсів України, Павло Гвозденко, заступник Голови Держводагентства України, та Дмитро Прока, представник Дністровського басейнового комітету з республіки Молдова.

Створення басейнової ради сприятиме інтегрованому управлінню водними ресурсами у межах території річкового басейну, забезпечить ефективну співпрацю центральних та місцевих органів влади, підприємств, установ, організацій у збереженні та відтворенні водних ресурсів.

До складу ради увійшло 76 представників промисловості, освіти, науки, сільського господарства, житлово-комунального господарства, громадських організацій, представників органів влади та інших зацікавлених осіб. Головою ради обрано проректора з наукової роботи Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу Олега Мандрика.