Про стан використання бюджетних коштів в поточному році та основні напрями підтримки сільгоспвиробників у 2019 році поінформував директор господарсько-фінансового департаменту Міністерства Ахіджанов Б. Р.

На вирішення проблемних питань, що виникають в поточному році із адміністрування державної допомоги сільгоспвиробникам акцентували  увагу  представників профільних департаментів міністерства, Ощадбанку та Державного фонду підтримки фермерських господарств.

Директор профільного департаменту Микола Ткачук озвучив низку проблемних питань, що виникають під час адміністрування державних програм через департамент.

«Зокрема, при виплатах дотацій за молодняк великої худоби необхідно розглянути можливість внесення змін до постанови в частині  включення до учасників адміністрування програми структурні підрозділи з питань агропромислового розвитку райдержадміністрацій.

 А також розробити програмне забезпечення щодо адміністрування цього напряму програми. Кожний уповноважений представник органів місцевого самоврядування та обласних адміністрацій має працювати зі стандартизованими формами електронного ресурсу. Задля уникнення помилок та оперативного проведення виплат програмою має формуватися відомість у розрізі банківських установ для подальшої проплати безпосередньо фізичним особам, що скоротить час отримання коштів.»

 Особливу увагу приділили наданню державної субсидії фермерським господарствам, враховуючи зміни, що були внесені на початку листопада  до Постанови КМУ від 07.02.2018р. № 106 «Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для надання фінансової підтримки розвитку фермерських господарств»

         Відповідна нормативно-законодавча база вже напрацьована й регіональні відділення державного фонду підтримки фермерських господарств розпочнуть формувати реєстри отримувачів державної субсидії.