Він передбачає основні засади створення й функціонування Державного виплатного агентства та Державного аграрного реєстру. Дані структури забезпечуватимуть спрощення адміністрування державних програм підтримки, прозорість розподілу бюджетних коштів, контроль за їхнім цільовим та ефективним використанням, публічність.

    Зокрема, на прикладі країн ЄС, створять базу даних сільгоспвиробників шляхом впровадження безкоштовної процедури ідентифікації в єдиному реєстрі. Фізична особа-підприємець або юридична особа створюють особистий електронний кабінет і автоматично отримують інформацію про всі види держаної допомоги, критерії участі в програмах та можливість подати заявку на участь в он-лайн режимі.

     Натомість Мінагрополітики отримає систему ідентифікації кожного одержувача державної допомоги за територіальною ознакою, а також базу про структуру виробництва, спеціалізацію, обсяги продукції, наявність та потребу в ресурсах.

      Детальну інформацію щодо реєстрації фермерських господарств можна отримати за телефонами Укрдержфонду: (044)223-35-86; (066)077-76-12;

(097) 578-46-51; (050) 914-35-43

     Реєстрація здійснюється за посиланням: http//farmer.agrianalytica.com/register_reg.