На розгляд винесли два питання: стосовно неправомірних дій державного реєстратора, вчинених до фермерського господарства «Дар`я і Я» с Кузьминці Барського району та колективної скарги пайовиків с Мізяківські Хутори Вінницького району. Останні, до речі, отримали з рук урядовця наказ про задоволення їхньої скарги. Що стосується ФГ «Дар`я і Я», то рішення наступне: залишити дану проблему на контролі антирейдерського штабу, а слідчі ведуть кримінальне провадження.

       Вікторія Садовська вважає дії колег територіального управління юстиції щодо таких інцидентів професійними та виваженими. Але разом з тим, - зауважила заступник Міністра, - яким би досконалим не було законодавство, ніщо не убезпечить від людської непорядності.

      У Мінюсті розробили низку новацій, які б перекрили шпарини для відчуження землі та майна через подвійні угоди оренди та купівлю-продаж корпоративних прав, але вони ще не пройшли схвалення у Верховній Раді. Крім того, ускладнилися тести, проходити які зобов`язані всі державні реєстратори. Нині в Україні 1,5 тисячі реєстраторів позбавлені або ж обмежені в правах через вчинення неправомірних дій.

       На засіданні також розглянули типові рейдерські справи пов`язані із господарством «Вінітан» Немирівського району та «Куриловецьке і К» Жмеринського району.  Як зауважив директор департаменту агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів Микола Ткачук: завдяки діям антирейдерського штабу прослідковується тенденція до зменшення подібних випадків на Вінниччині. Якщо, прикладом, 2017 року штаб розглянув 32 звернення від господарств, то 2018 їх було лише 15. Крім того, фахівці профільного департаменту проводять роз`яснення в районах серед аграріїв як захистити свої права в законний спосіб, особливо в питаннях що стосуються емфітезису