Перший заступник голови ОДА Андрій Гижко на семінарі за участі фахівців департаменту агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів, представників  ГУ Держпродспоживслужби, регіональної та міжрайонних державних лабораторій, керівників структурних підрозділів РДА, виробників молока і заготівельників зазначив: для 74 тисяч домогосподарств області кошти від здачі молока є основним джерелом доходу родини. А від його якості напряму залежить закупівельна ціна. Тож проект покликаний допомогти привести всю сировину до міжнародних стандартів.

       На Вінниччині проект співпрацює з підприємством «Люстдорф», ПП «Азорель» і молокоприймальним пунктом села Прушинка Козятинського району. Керівник проекту Ігор Кравченко зазначив: впроваджується проект вже 2,5 роки і закуплено обладнання для 4 лабораторій, в тому числі й для вінницької. А перевірятимуть молоко за 4 критеріями: загальне бактеріологічне забруднення; кількість соматичних клітин; наявність інгібіторів та точка замерзання. Моделей впровадження програми контролю сирого молока дві – «Лабораторія» і «Виробник молока».

        Учасників семінару не лише ознайомили з вимогами до безпечності та якості молока, а й з новаціями харчового законодавства. Розповіли про роль лабораторій в проекті та презентували «Молочний модуль».