Відкрив Форум заступник голови облдержадміністрації Олександр Крученюк Він зазначив, що органічне виробництво надзвичайно актуальне на сьогоднішній день.  Але разом з тим, окрім дороговартісності впровадження органічного виробництва, існує ряд інших ризиків для вітчизняних аграріїв. Саме тому має бути державна підтримка і дотація даного напрямку. Важливим аспектом є ціна органічної продукції, адже вона має бути доступною для споживачів і прийнятною для сільгоспвиробників. Тому держава має розробляти програми із підтримки виробництва органічної продукції, адже за цим майбутнє

Директор Департаменту агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів Микола Ткачук представив стан та потенціал органічного виробництва області та зазначив, що для зменшення деградаційних процесів земель працює регіональна обласна програма «Збереження та відтворення родючості ґрунтів у Вінницькій області на 2018-2022 роки».  Він також зазначив, що органічне виробництво є мистецтвом використання живих організмів і біологічних процесів у виробництві. Застосування органічних методів вирішує проблеми деградації довкілля та підвищення якості життя.

Сергій Гунько, спеціаліст з управління проектами, IFC, Проект "Аграрні розписки в Україні" розповів про практичний досвід фінансування органічного сектору.

Президент ГС "Органічна Україна" Олена Березовська розповіла про органічне виробництво як пріоритет розвитку аграрного сектору економіки України, аналітику експорту та головні вектори для внутрішнього органічного ринку.

Начальник управління організації виробництва продукції рослинництва та технічної політики Василь Темченко представив перспективи використання органічних відходів як основи органічного землеробства.

В ході зустрічі учасники форуму також розглянули та обговорили ряд питань, які є актуальні для виробників органічної продукції: можливості державної підтримки, співпраця та кооперація с/г виробників та переробників, сертифікація органічного виробництва, сучасні технології виробництва та зберігання.

Спонсорами Форуму є такі підприємства: "5-ий елемент" - генеральний спонсор, "Органік синтез" - головний спонсор, "БТУ Центр" та "Organic Expert consulting" - спонсори.