Львівська Аграрна палата розпочала свою діяльність в 1998 році як виборний представницький орган самоврядування землевласників Львівщини. Основними завданнями діяльності Львівської Аграрної палати є формування аграрної політики у Львівській області, пропозицій щодо розвитку аграрних відносин між роботодавцями та найманими працівниками, захист інтересів орендарів та орендодавців земельних паїв. Наразі Президентом Львівської аграрної палати є Павло Музика, який люб’язно зустрів делегацію Вінницької області та розповів про особливості своєї роботи та діяльності Львівської Аграрної палати.

Під час ознайомлення з Львівською Аграрною палатою відбулася зустріч з представниками „Люблінської Ізби рольнічей” (Республіка Польща), яка активно співпрацює з Львівською Аграрною палатою. В ході зустрічі пройшла дискусія щодо особливостей ведення аграрного бізнесу в Україні та Польщі, впровадження земельної реформи та налагодження комунікацій розвитку аграрного виробництва.

В рамках візиту був проведений круглий стіл за участю заступника голови Львівської облдержадміністрації Василя Лозинського, директора Департаменту агропромислового розвитку Львівської облдержадміністрації Юлії Шопської, директора Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції Юрія Добоша. На заході обговорювались питання підвищення правової свідомості землевласників під час проведення земельної реформи, ролі Аграрних палат в поширенні позитивного досвіду земельної реформи та європейських практик формування ринку землі. Для спеціалістів департаменту досить цікавим був досвід роботи сільськогосподарських виробників та їх об’єднань в Польщі, система державної підтримки та стимулювання польського аграрного сектору, здійснення земельної реформи. Також за круглим столом обговорювались питання організації роботи Вінницької аграрної палати, налагодження стосунків з партнерськими організаціями та сільгоспвиробниками. Робота круглого столу завершилась підписанням меморандуму про співпрацю між Львівською Аграрною палатою та Західним міжрегіональним управлінням Міністерства юстиції.

Під час свого візиту делегація Департаменту ознайомилися з організацією технологічного процесу виготовлення біодизелю. Представив технологічну лінію Іван Кільган, який закликав до співпраці по створенню енергетичного кооперативу по промисловому виробництву біодизеля.
На завершення свого візиту делегація Департаменту відвідала Агротуристичний кластер «Горбогори», який створений в 2017 році з ініціативи місцевих фермерів, органів місцевої і обласної влади, наукових і навчальних установ на території Пустомитівського району. Застосування кластерного підходу передбачає можливість збереження та зміцнення єдиного економічного простору території за допомогою підвищення конкурентоздатності та максимального наближення виробництва до ресурсів та місць споживання готової продукції. Ініціатори створення кластеру поєднали територіальний, природно-кліматичний, виробничий та людський ресурс для розвитку свого краю. Діяльність агротуристичного кластеру «Горбогори» дозволяє розвивати виробництво органічної сільськогосподарської продукції, надавати рекреаційні, агротуристичні послуги, відновлювати автентичні види ремісництва. Фінансовою підтримкою розвитку кластеру стала перемога проекту «Розвиток сільського підприємництва та інфраструктури агротуристичного кластера «ГорбоГори» в конкурсі проектів секторальної підтримки регіонального розвитку. Мета проекту - забезпечення сталого розвитку території сільських громад через розбудову інфраструктури, маркетинг альтернативних видів сільського підприємництва та бізнесу в межах агротуристичного кластера.

Делегація Департаменту познайомилася з ініціативними підприємцями Агротуристичного кластеру «Горбогори», ознайомилася з питаннями організації та діяльності агрокластеру, відвідала «Фермерський магазин «Горбогори», в якому можна придбати продукцію місцевих фермерів: від овочів, молока, м’яса до домашніх паштетів та равликів із соусами. Також відвідала рибогосподарське виробництво, яке вдало поєднане з туристичним відпочинком.
На завершення свого візиту делегація Вінницької області обговорила з колегами Львівщини підготовку до проведення форуму «AGROPORT CenterVinnуtsіa – 2020" в м. Вінниця, де будуть представлені кращі аграрні практики регіонів України.