Першою фазою реалізації проекту є визначення напрямків діяльності створюваного Бізнес-інкубатора. Зокрема, 50 напрямів навчання у Всеукраїнському мережевому бізнес-інкубаторі будуть визначені серед запропонованого проектом переліку із 70 видів підприємницької діяльності – шляхом рейтингового Інтернет - голосування громадян, в тому числі й фермерів.
Надалі, кожний бажаючий вчитись зможе обирати найбільш цікавий для себе напрямок з 50 різних напрямів, включаючи розвиток аграрного бізнесу, сільського туризму, народних ремесел і промислів, підприємств сфери послуг, збору та переробки дикорослих ягід і грибів, лікарської сировини тощо.
Після завершення навчання учасники Всеукраїнського мережевого бізнес-інкубатора матимуть бізнес-план для його подальшої реалізації. Зокрема, якщо бізнес-план буде відповідати вимогам для отримувачів державної фінансової підтримки через Український державний фонд підтримки фермерських господарств, його буде розглянуто відповідно до встановлених процедур. Крім того, розробникам бізнес-планів буде запропонована можливість пошуку бізнес-партнерів за допомогою інтернет-майданчика «Біржа ділових контактів» порталу Всеукраїнського мережевого бізнес-інкубатора.
Виконавцем зазначеного проекту є Український державний фонд підтримки фермерських господарств.

В цілому, проект має дві складові:
1. Проведення короткотермінового (~ 8 годин) дистанційного навчання за обраними напрямками створення бізнесу не менш ніж 10 000 осіб. На завершення дистанційного навчання учасники отримуватимуть типовий бізнес-план ведення бізнесу за обраним напрямком.
2. Консалтинговий супровід протягом 6 місяців бізнес-діяльності не менше ніж 5000 осіб: допомога в пошуку фінансування для створення StartUp або для розвитку вже діючого бізнесу; додаткове навчання з питань бухгалтерського обліку, менеджменту і маркетингу; допомога в організації збуту продукції та послуг учасників бізнес-інкубатора.

Усі бажаючі взяти участь у проекті можуть зареєструватись на сайті Українського державного фонду підтримки фермерських господарств за наступним посиланням (http://fondfermeriv.org.ua/) .

Більш детальна інформація за наступним контактом:
Вінницьке відділення Укрдержфонду підтримки фермерських господарств
м. Вінниця, вул.Соборна, 15а, каб. 510
Телефон для зв’язку +38 0969602872