Директор Департаменту агропромислового розвитку Олег СІДОРОВ прийняв участь у робочій нараді з сільськогосподарськими підприємствами, яка відбулась за ініціативи Гайсинської районної військової адміністрації.

«Агропромисловий комплекс області продовжує виконання своїх завдань в умовах воєнного стану. Незважаючи на дефіцит пально-мастильних матеріалів, мінеральних добрив та засобів захисту, сільськогосподарські виробники успішно провели весняно-польові роботи. Всі площі, придатні для посіву сільськогосподарських культур, засіяні. Структура посівних площ не зазнала суттєвих змін порівняно з попередніми роками. За попередніми прогнозами збирання ранньої групи зернових та зернобобових культур розпочнеться в кінці першої та початку другої декади липня.» - акцентував він у своєму виступі.

«Наші аграрії активно скористалися пільговим кредитуванням, яке було передбачено Урядом для проведення весняно-польових робіт. За даними Міністерства аграрної політики та продовольства 1582 сільськогосподарських товаровиробники Вінниччини отримали кредитних ресурсів в загальному обсязі 2,9 млрд. грн., в тому числі на пільгових умовах 2,1 млрд. грн. Область знаходиться в трійці областей по сумі залучених кредитів, та друга – по кількості суб’єктів господарювання, які залучили кредити.»

Серед основних питань які розглядалися на нараді: переміщення сільськогосподарської техніки під час комендантської години, бронювання військовозобов’язаних працівників сільськогосподарських підприємств, порядок вилучення автомобілів  та іншої сільськогосподарської техніки для військових цілей.

Також увага була зосереджена на дотриманні правил пожежної безпеки під час проведення збиральних робіт.