6 липня відбулася робоча зустріч керівництва Департаменту агропромислового розвитку Вінницької обласної державної адміністрації та Вінницького національного аграрного університету.

Серед учасників зустрічі від Департаменту: директор Департаменту Олег СІДОРОВ, його заступники та начальники галузевих відділів.

Від університету: президент ВНАУ, доктор економічних наук, професор, академік НААН України Григорій КАЛЕТНІК, проректори, директор навчально-наукового Центру, декани факультетів, директори коледжів та НДГ Університету.

Метою зустрічі стало напрацювання Програми співпраці між Департаментом та Університетом.

Олег Сідоров наголосив, що «Саме такі зустрічі як сьогодні дають змогу визначитись з ключовими точками взаємовідносин. Особливо це важливо в теперішній час, коли на території нашої держави проходять бойові дії»

Сторони домовились напрацювати План спільних заходів, як на довготермінову перспективу, так і деталізувати їх на період до кінця поточного року.

Серед основних напрямів визначено популяризацію перспективних напрямків переробки сільськогосподарської продукції.

«На сьогодні є чітка позиція Уряду – сировину у вигляді сільськогосподарської продукції необхідно переробляти всередині країни. Готову продукцію набагато легше і вигідніше експортувати. На це направлена і державна програма, яка виписана Постановою КМУ від 24 червня 2022 року №739, якою затверджено Порядок надання грантів на створення або розвиток переробних підприємств. Наше спільне завдання запропонувати бізнесу перспективні напрями переробки сільськогосподарської продукції в регіоні» відзначив Олег СІДОРОВ

 

Зі сторони Університету поступили пропозиції до фахівців Департаменту приймати участь у наукових конференціях, в обговоренні навчальних процесів.