25 липня Директор Департаменту агропромислового розвитку Олег СІДОРОВ з фахівцями Департаменту провів робочий візит на поля Інституту кормів та сільського господарства Поділля.

Науковий підхід та дотримання технологічних  норм дало можливість, навіть при обмеженій нормі вологозабезпечення, отримати хороший урожай на насіннєвих посівах ранніх зернових.

Інститут кормів та сільського господарства Поділля НААН в поточному році прийняв активну участь у реалізації проєкту «Українська картопля», який започатковано Інститутом інноваційної біоекономіки спільно з Інститутом картоплярства НААН.  На землях Інституту закладено перші 17 га насіннєвого матеріалу оригінальних сортів картоплі вітчизняної селекції. 

Мета проєкту –  відродити національні продуктивні і смакові традиції вітчизняного картоплярства.

Побували також на насіннєвих ділянках нішевих та кормових культур, над селекцією яких працюють науковці Інституту. Зокрема на посівах гороху, нуту та лядвенецю рогатого.

Наукові співробітники охарактеризували особливості технологій їх вирощування в природно-кліматичних умовах Вінниччини.

 

Довідково: Нут звичайний, турецький горох (Cicer arietinum) - рослина родини бобовізернобобова культура. Плоди (боби) нуту мають діаметр близько 0,5 — 1,5 см і є харчовим продуктом

Лядвенець рогатий (Lotus corniculatus) — це сінокісно-пасовищ­на кормова бобова трава переважно лучного ареалу. Пагони в неї значно ніжніші, ніж у люцерни, і здатні стелити­ся. Його використовують переважно для випасання тварин на пасовищах як компонент злаково-бобових сумішей. Також лядвенець рогатий є медоносом.