Харчова та переробна промисловість області. Експорт – імпорт за січень-березень 2018 року

За даними Головного управління статистики у Вінницькій області за січень-березень 2018 року експорт окремих видів продукції харчової і переробної промисловості  області становить 167,3  млн. дол. США, що на 18%  більше в порівнянні до аналогічного періоду 2017 року.

Збільшено експорт м’яса і субпродуктів домашньої птиці – на 1,9% (54,5 тонн), масла вершкового та інших молочних жирів – на 85,6% (1,3 тис. тонн), сирів – на 12,5% (166,6 тонн), хліба та кондитерських виробів – в 20 разів (116,1 тонн), олії соняшникової - на 51,1% (185 тис. тонн), горілки – на 12,7% (63,1 тис. дал.).

Зменшено експорт яловичини – на 32,3% (744,7 тонн), молока і молочних продуктів – на 4,6% (4,5 тис. тонн), круп зернових - на 45% (411,2 тонн),  цукру – в 2 рази (35,2 тис. тонн), кондитерських виробів з цукру – в 4,7 рази (1,7 тонн).

За цей же період імпортовано продукції  на 1,4 млн. дол. США, що на 21%  більше  показника аналогічного періоду 2017 року. 

Збільшено імпорт свинини – в 2 рази (76,2 тонн) та виробів кондитерських з цукру – на 31% (97,1 тонн).

Зменшено імпорт яловичини – на 8,8% (227,8 тонн) та риби свіжої, охолодженої чи замороженої – на 41,5% (186,4 тонн).

Імпорт м’яса і субпродуктів домашньої птиці залишився на рівні аналогічного періоду минулого року і становить (42 тонни).

В порівнянні до аналогічного періоду 2017 року почали імпортуватись: масло вершкове та інші молочні жири – (20 тонн) та хліб і кондитерські вироби – (0,7 тонн).