Сьогодні усі, кого травмував Чорнобиль, щоденно пожинають наслідки трагедії. Їм потрібна особлива турбота держави та громади, дієва підтримка у боротьбі з недугами та іншими життєвими негараздами.
Президент України, Уряд, місцеві органи влади своїм обов’язком вбачають дбати про тих, чиї долі понівечив Чорнобильський смерч.
Лише в нашій області проживає понад 21,5 тисяч громадян, які постраждали від Чорнобильської катастрофи.
З них - 4 473 учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, потерпілих громадян – 15 960, в т.ч. потерпілих дітей – 12 734,
- дружин (чоловіків) померлих громадян, смерть яких пов’язана з наслідками Чорнобильської катастрофи – 1055;
- учасників ліквідації інших ядерних аварій і катастроф, навчань із застосуванням ядерної зброї – 80.
З глибокою пошаною схиляємо голови перед Вами, шановні учасники –ліквідатори аварії на Чорнобильській АЕС, за подвиг, під час якого Ви віддали своє здоровя, ставши на шляху сліпої ядерної стихії і захистили тим самим не лише Українську землю, а й усе людство від поширення смертельної небезпеки.
Щиро бажаємо Вам щастя, довгого життя без проблем і хвороб, миру, благополуччя і добробуту.
Відлуння біди стихне ще не скоро. Її наслідки відчують на собі і майбутні покоління. Проте, ми маємо з оптимізмом дивитися у майбутнє, вчитися на помилках, зробити все можливе, аби подібне не повторилося, берегти тих, хто жертвував своїм життям, здоров’ям, рятуючи світ.