Так, перший день для молодіжної делегації розпочався з візиту до міського центру «Vin Smart», де голова Вінницької молодіжної ради представив напрямки діяльності цього консультативно-дорадчого органу та розповів про заходи, які реалізовуються молоддю у місті. Разом з тим, учасникам повідали деякі секрети проведення Дня Європи.

У Обласному молодіжному центрі «Квадрат» представникам польської делегації показали перші кроки до створення сучасного молодіжного простору, де в майбутньому буде реалізовуватись багато проектів для молоді, силами молоді та за участю молоді. Під час презентації в залі склалась дуже приємна неформальна атмосфера, учасники ділились враженнями про наявне приміщення, бачення його майбутнього та заходів, реалізованих вінничанами.

Під час зустрічі з представниками Студентської ради Вінниччини спілкувались про реалізацію студентами різноманітних заходів та можливості для співпраці у майбутньому. Підсумком стала попередня домовленість про участь делегації студентів з Польщі у Студентській Республіці, яка пройде у липні цього року, та представників студентства Вінницької області у заходах, організованих молоддю зі Сьвєнтокшиського воєводства.

Крім того, представники Сьвєнтокшисько-Вінницької Академії молодих лідерів взяли участь у  виставці художньої фотографії «Сьвєнтокшиське – Вінниччина – очима партнера» та зустрілись з головою обласної державної адміністрації Валерієм Коровієм.

Приємним завершенням досить насиченого дня стало відвідання фонтану Roshen та перегляд світло-музичного шоу найбільшого плавучого фонтану в Європі.