Також молоді лідери з Польщі долучились до заходів з нагоди відзначення Дня Європи в Україні, а також інших заходів, що проходили у місті.

20 травня учасники Сьвєнтокшисько-Вінницької Академії молодих лідерів та представники молодіжних організацій Вінниччини взяли участь у Міжнародному воркшопі. Виконання завдань з тімбілдингу дозволило зблизити та налагодити кращий зв’язок між лідерами з обох країн. Під час вирішення поставлених задач кожний проявляв свої лідерські якості та важливість роботи у команді.

Під час закриття україно-польської зустрічі в рамках Сьвєнтокшисько-Вінницької Академії молодих лідерів виступила директор Департаменту соціальної та молодіжної політики облдержадміністрації Наталя Заболотна, яка зазначила, що якісна реалізація молодіжної політики повинна бути на усіх рівнях – від державного до місцевого: «В Україні наразі відбувається процес децентралізації, який передбачає створення об’єднаних територіальних громад. Нажаль, ми маємо проблему з реалізацією молодіжної політики на рівні ОТГ. На місцях є молодь, яка не знає, що можна проводити якісь заходи та отримувати фінансову допомогу від влади. В свою чергу, органи державної влади в новостворених адміністративних одиницях не досить досвідчені у питаннях реалізації такої політики спільно з молоддю та її залученні до творення її майбутнього».

Радник з питань молоді Маршалківської управи Сьвєнтокшиського воєводства запропонувала під час наступної зустрічі презентувати успішні практики реалізації молодіжної політики на рівні гмін.