У відкритті зустрічі взяли участь заступник голови облдержадміністрації Ігор Івасюк та заступник Вінницького міського голови Галина Якубович.
Головними спікерами дня були - заступник Міністра соціальної політики з Європейської інтеграції Олександра Чуркіна, яка розповіла про актуальні питання впровадження інтегрованої системи соціального захисту населення в умовах децентралізації, генеральний директор Директорату соціальних послуг та інтеграції Міністерства соціальної політики України Юлія Гайдаржи, яка наголосила на необхідності ведення кейс-менеджменту в системі надання соціальних послуг. Також своїм досвідом інноваційного підходу до надання соціальних послуг незахищеним верствам населення поділилася представник Черкаського обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.
Директорка Департамент соціальної та молодіжної політики Вінницької ОДА Наталя Заболотна підсумовуючи перший день, зазначила, що він видався інформативним та насиченим та предстпвила учасникам план другого дня, де на учасників семінару чекатиме робота в групах, модераторами яких будуть директори профільних департаментів Міністерства соціальної політики України.