У зустрічі також взяли участь заступник голови Вінницької облдержадміністрації Василь Броварник, який в цей час перебував з офіційним візитом у Кельце, заступник директора Департаменту сприяння, освіти, культури, спорту і туризму Єва Капел-Śniowska та керівник групи дітей - головний спеціаліст Департаменту соціальної та молодіжної політики облдержадміністрації Ірина Махначова.
Вже четвертий рік поспіль завдяки особистій ініціативі та підтримці голови Вінницької облдержадміністрації Валерій Коровій на запрошення Маршалека Свєнтокшинського воєводства Адама Ярубаса діти загиблих (поранених) учасників АТО з Вінницької області мають можливість відпочивати у Польщі.
«Я радий, що ви мали можливість приїхати до нашого регіону та краще пізнати Польщу. Наші регіони співпрацюють та навчаються один одному протягом 60 років. Ми часто відвідуємо. Останнім часом ми були на Днях Європи. Ми раді, що Україна хоче розвиватися і рухатися до Європи. Ми пишаємося тим, як розвивається ваша країна, особливо в ці складні часи. Ви молоді є надія України. Саме ви вирішите майбутнє вашої країни. Нас дуже вразило те, як ви культивуєте українську культуру та традиції. Ласкаво просимо на Свєнтокшиську землю», - заявив маршал Адам Ярубас.
На сьогодні молоді українці вже мали можливість відвідати, серед іншого Королівський замок, Науковий центр Леонардо да Вінчі, історичний монастирський комплекс і Національний музей у Кельце, італійський сад. Вони також брали участь у майстер-класах та розвагах та стали почесними гостями на гала-концерті переможців 45-го Міжнародного скаутського фестивалю шкільної молоді культури.
«Я бажаю, щоб Ви добре провели час у Кельце, я бачу, що ваша програма є цікавою. Я зачарований вашими прекрасними традиційними українськими костюмами - вишивками, - додав Ян Мачкович.
«Дякую за запрошення наших молодих людей до вашої країни. Я радий, що молоді люди дізнаються про нашу спільну історію, місцевої культури і прекрасних пейзажів регіону Кельце», - сказав Василь Броварник.
У наступні дні відпочинку на дітей чекає ще багато цікавого і нового.