В ході засідання було заслухано інформацію про проведену роботу протягом поточного року представниками обласних галузевих профспілкових організацій щодо питань оплати праці, ліквідації заборгованості з її виплати.
Так, головою обласної організації профспілки соціальної сфери Галина Собко було відзначено позитивні зміни в галузі соціальної політики області, які відбуваються за ініціативи та підтримки директора Департаменту Наталя Заболотна (Natalia Zabolotna), зокрема, щодо покращенню рівня оплати праці в обласних комунальних установах. Завдяки зусиллям директора Департаменту Наталі Заболотної на сесії обласної Ради вдалося збільшити обсяг асигнувань на фінансування установ соціальної сфери майже на 30%.
Разом з тим, увагу присутніх було зосереджено на тому, що профспілкою соціальної сфери неодноразово порушувалось питання підвищення рівня оплати працівникам і робітникам галузі соціальної сфери перед Міністерством соціальної політики України. І варто відмітити, що на сьогодні питання зрушилося з місця. Хоча, зміна ЄТС та підвищення базового тарифного розряду не в компетенції цього відомства, але відповідно до протокольного доручення Державного секретаря Міністерства Іванкевича В.В. за результатами останньої зустрічі з представниками профспілки 13 листопада Міністерством вже розроблено проект постанови щодо збільшення надбавки за особливі умови роботи з 15% до 50% посадового окладу працівникам, які безпосередньо обслуговують осіб із значно зниженою рухомою активністю та ліжко хворих. Наступним етапом має бути переведення надбавки в розряд доплат, щоб вона нараховувалася понад мінімальний розмір заробітної плати.
Результатом зустрічі у Міністерстві є також і вивчення питання стану фінансування на оплату управлінь соціального захисту населення. Ми з року в рік повторювали, що будучи структурними підрозділами місцевих райдержадміністрацій управління завжди фінансувалися по залишковому принципу. Як наслідок, ні надбавок, ні премій працівники не отримували з року в рік. Хіба що внаслідок економії фонду заробітної плати.
Вийшла на етап законодавчого врегулювання і пропозиція Вінницької обласної організації Профспілки. З метою підвищення престижності та оплати праці соціальних робітників та психологів установ сфери соціального захисту населення Міністерством соціальної політики підготовлено проект змін до Наказу від 15.06.2011 №239 «Про затвердження порядку виплати надбавки за вислугу років працівникам державних та комунальних установ соціального захисту населення».
За результатами засідання Радою Федерації профспілок області прийняті відповідні рішення.