З 6 по 9 грудня 2018 року делегацією Департаменту соціальної та молодіжної політики облдержадміністрації, яку очолила директор Наталя Заболотна (Natalia Zabolotna) , та керівниками обласних комунальних закладів (установ) соціальної сфери здійснено візит до Ясського повіту Румунії з метою вивчення досвіду у сфері надання соціальних послуг населенню, роботи повітового Департаменту соціальної допомоги та захисту дітей, центрів надання соціальних послуг.
В результаті візиту підписано Угоду про співробітництво між Департаментом соціальної та молодіжної політики облдержадміністрації та Департаментом соціальної допомоги та захисту дітей Ясського повіту Румунії, яка відкриє нові можливості для обміну спеціалізованими експертами, інформацією та передачею передового досвіду у сфері соціальних послуг, реалізацією соціальних проектів в партнерстві, проведенню зустрічей та тренінгів для обох сторін.
В рамках візиту делегація Вінницької області зустрілась в Ясській повітовій Раді з керівництвом Ясського повіту Румунії, із керівниками закладів соціальної сфери Ясського повіту, відвідала Центри надання соціальних послуг для дітей та людей похилого віку "Sfintul Andrei ","Galata" , повітовий центр соціальної інклюзії, Центри соціальних послуг м. Тиргу-Фрумос, м. Пашкань та поспілкувалась на тему розвитку системи соціального захисту громадян Румунії та впровадження інноваційних методів роботи на території Ясського повіту. Румунські колеги поділились досвідом впровадження цієї реформи у Румунії і, в той же час, застерегли українських колег від помилок в процесі впровадження зазначених реформ. 
«Окрім знань, - як зазначила Наталя Заболотна (Natalia Zabolotna), - ми отримали вже конкретні результати нашої співпраці. Так, з паном Директором Департаменту соціальної допомоги та захисту дітей Ясського повіту Румунії - Флоріном Іоном, домовлено про організацію двох поїздок загалом для 80 дітей учасників АТО з Вінницької області в липні-серпні 2019 року. Ще 10 діток, які перебувають у центрі соціально-психологічної реабілітації м. Вінниця візьмуть участь у м. Ясси в заході до Міжнародного дня дітей. Наступна зустріч з румунськими колегами відбудеться на Вінниччині у квітні 2019 року».