Серед основних видів діяльності та послуг комунального підприємства є також благоустрій та прибирання території, зокрема центрального парку культури та відпочинку ім. Горького та міського парку «Дружби народів». 
В ході заходу працівників КП «Вінницязеленбуд» було поінформовано, стосовно того, що сьогодні ВІЛ/СНІД став вже не тільки загальновизнаною медичною, а й соціальною і трудовою проблемою.
ВІЛ/СНІД негативно впливає на сферу праці, вражаючи найбільш продуктивну частину робочої сили. 
Негативними наслідками зазначеної проблеми є:
Для ринку праці
• Зниження продуктивності праці
• Обмеження та скорочення працездатності частини робочої сили
Для підприємств та організацій
• Додаткові видатки на пошук та підготовку персоналу
• Втрата кваліфікованих кадрів
• Психологічна напруга у колективі, пов’язана з нетолерантним ставленням до ВІЛ-інфікованих працівників, вірогідна дискримінація ВІЛ-інфікованих працівників
Беручи до уваги такі фактори, як масовість робочих колективів, кількість часу, який людина проводить на роботі, а також зростання кількості хворих на ВІЛ/СНІД серед працюючих людей - сфера праці сьогодні розглядається як один з основних майданчиків протидії поширення епідемії. Відповідальні особи на робочих місцях, як роботодавці, так і представники трудових колективів — мають можливості і потенціал, який можна протиставити проблемі ВІЛ/СНІДу.
В кінці заходу було рекомендовано під час укладання колективних договорів і угод включати до них положення щодо профілактики ВІЛ/СНІДу у виробничому середовищі та недопущення випадків дискримінації працівників із таким захворюванням відповідно до Закону України «Про колективні договори і угоди».