Метою зустрічі було обговорення стану соціально-трудових відносин на підприємствах, в установах, організаціях області в зв’язку із збільшенням заборгованості із виплати заробітної плати найманим працівникам.
Згідно з даних Головного управління статистики у Вінницькій області станом на 01.02.2019 на підприємствах області загальна сума заборгованості становила 15015,2 тис.грн, з неї на економічно активних підприємствах – 4185,0 тис. грн (27,9% від загальної суми заборгованості), на підприємствах-банкрутах – 9880,8 тис. грн (65,8%), на економічно неактивних підприємствах (тих, що призупинили діяльність) – 949,4 тис. грн. (6,3%). У порівнянні до попереднього місяця поточного року збільшено заборгованість у сумі 3441,2 тис. грн на економічно активних підприємствах області за рахунок невиплати поточної заробітної плати на ПрАТ «Гніванський завод спецзалізобетону» та відображення заборгованості у ТОВ «Віндор». Причиною погіршення фінансового стану підприємств стала відсутність замовлень, пов’язана із сезонним характером робіт.
Учасники зустрічі детально обговорили стан на «проблемних» підприємствах, окреслили шляхи сприяння вирішенню зазначених проблем та зняття соціальної напруги у трудових колективах. Обговорено можливість спільного виїзду в разі потреби безпосередньо на підприємства для надання консультацій та роз’яснень сторонам з метою попередження виникнення акцій протесту, страйків та направлення конфліктних ситуацій у правове русло.
Також, в ході зустрічі сторони проаналізували стан та динаміку погашення заборгованості із виплати заробітної плати на підприємствах області, що перебувають у системі запобігання Відділення та Базі даних конфліктогенних підприємств. Особливу увагу було приділено спільним заходам, що вживатимуться сторонами за умови ускладнення стану соціально-трудових відносин у трудових колективах вищевказаних підприємств. 
Результатом проведеного «круглого столу» стала домовленість сторін про взаємне, оперативне інформування щодо загострення стану соціально-трудових відносин на підприємствах області. Крім того, були погоджені спільні плани взаємодії з метою попередження випадків ускладнення стану соціально-трудових відносин та здійснення заходів щодо запобігання виникненню колективних трудових спорів (конфліктів).