У заходах взяли участь представники з 20 областей України, серед яких головні спеціалісти відділу у справах ветеранів війни та учасників бойових дій управління соціальної підтримки та державних гарантій Департаменту Юлія Ковальчук та Ігор Загоруй
Протягом цих днів з спеціалістами працювали фахівці Міністерства соціальної політики України, експерт-психолог, старший науковий співробітник Інституту психології ім. Г. С. Костюка НАПНУ, психіатрична медична сестра-тренер територіального медичного об’єднання «Психіатрія» в м. Києві та доцент кафедри соціології та суспільних наук Академії праці соціальних відносин і туризму.
Основними питаннями семінарів були: Порядок включення учасників масових акцій громадського протесту, що відбулися у період з 21.11.2013 по 21.02.2014 до переліку осіб, які отримали тілесні ушкодження (тяжкі, середньої тяжкості, легкі); Питання здійснення виплат одноразової грошової допомоги постраждалим та членам сімей загиблих (померлих) учасників Революції Гідності. Порядок видачі та вилучення посвідчення постраждалого учасника Революції Гідності; Техніки стабілізації емоційного стану постраждалих учасників Революції Гідності; Питання забезпечення житлом деяких категорій осіб; Порядок проведення психологічної реабілітації постраждалих учасників Революції Гідності; Професійно-емоційне вигорання особистостей при виконанні функціональних обов’язків. Профілактика та корекція професійного вигорання та інше.
Також, під час одного з семінарів відбулася екскурсія до інформаційно-виставковкового центру Музею Майдану. Музей центру – простір, де можна дізнатися передумови та перебіг Євромайдану, отримати інформацію про маршрут “Місця Революції Гідності”, принести експонати, залишити свої спогади про події революції, довідатися про діяльність Національного меморіального комплексу Героїв Небесної Сотні – Музею Революції Гідності. 
Завдяки такому навчанню спеціалісти мали змогу обмінятися досвідом, отримати нові знання та кваліфіковану інформацію, а також покращити свої навики та вміння у сфері соціального захисту постраждалих учасників Революції Гідності та членів сімей загиблих учасників Революції Гідності, а також осіб із числа ветеранів війни та учасників антитерористичної операції для подальшого застосування їх на практиці.