Учасниками заходу були представники бізнесу та підприємств області, які презентували наявні вакансії. А студентська молодь мала можливість отримати знання, що знадобляться у професійній діяльності, дізнатися про ситуацію на ринку праці, можливості навчання та стажування за кордоном, а також отримати консультації безпосередньо від представників комерційних компаній. 
В рамках заходу відбулась панельна дискусія на тему: «Найкращі професії майбутнього: чому варто інвестувати час зараз?» одним із спікерів якої була Наталя Заболотна.
Вона акценувала на важливості участі молоді у формуванні та реалізації державної політики.
Адже це дає можливість проявити і презентувати себе, це нові навички спілкування, самовдосконалення, формування позитивного ставлення до свого майбутнього, це підвищення рівня внутрішньої мотивації для досягнення власних життєвих цілей, вміння застосовувати свої знання, професійне самовизначення, це адаптація до вимог сучасного ринку праці.
Саме ці якості дадуть можливість молоді при прийомі на роботу презентувати себе та сформувати у роботодавця враження вже певною мірою досвідченої та успішної молодої людини, конкурентноспроможної на сучасному ринку праці
Провідну роль у ефективному формуванні та реалізації молодіжної політики відіграє співпраця між органами державної влади та молодіжними громадськими організаціями. 
Спільно з громадськими організаціями реалізовується надзвичайно багато проектів. Проведення заходів громадськими організаціями дає змогу розкрити молоді її потенціал та робити те, чого потребує сама молодь.
В регіоні є консультативно-дорадчий орган при голові облдержадміністрації - Студентська Рада Вінниччини, з ініціативи якої розпочала свою роботу «Студентська Академія Волонтеріату». Це команда ініціативних, талановитих молодих людей, які прагнуть змінювати країну на краще об’єдналися та готові реалізовувати соціальні проекти на Вінниччині.
Велика увага приділяється міжнародній співпраці у молодіжній сфері. У 2018 році реалізовано 4 молодіжних обміни з Республікою Польща. 
Для самореалізації молоді, її творчого та інтелектуального самовдосконалення, розвитку інноваційних форм роботи з молоддю створено найсучасніший в Україні Обласний молодіжний центр «Квадрат». Створення унікального молодіжного центру дозволило молоді отримати ресурси для реалізації власних ідей.
З метою розширення можливостей працевлаштування молоді, Міністерство молоді та спорту у партнерстві з Фондом народонаселення ООН, центром Корпоративної соціальної відповідальності започаткувало український «Пакт заради молоді 2020» як частину європейської ініціативи». Пакт є унікальною платформою для діалогу між різними зацікавленими сторонами задля вирішення проблем безробіття молоді, яка об'єднує представників держави, бізнесу та навчального сектору.