У заході взяли участь представники: центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, відділів освіти райдержадміністрацій та міст обласного значення.

На семінарі-тренінгу зазначалося про те, що світовою громадськістю насильство визнано однією з найбільш розповсюджених у світі форм порушення прав людини. Поширення проявів насильства в сім’ї не лише руйнують гармонію і злагоду в родині та спричиняють сімейне неблагополуччя, а й виступають однією з передумов злочинності в суспільстві загалом. Крім того, діти, які виростають у сім’ях, де чиниться насильство, у майбутньому можуть переносити цей негативний досвід у своє власне життя. Саме тому корекція агресивної поведінки осіб, формування нових соціально прийнятних норм та цінностей, ненасильницької поведінки та гуманістичних цінностей є важливим і вкрай необхідним.

Під час семінару-тренінгу учасники ознайомились із концептуальними засадами впровадження Комплексної Програми корекційної роботи з чоловіками, які вчиняють насильство або належать до групи ризику щодо його вчинення та концептуальними засадами впровадження Комплексної Програми корекційно-реабілітаційної роботи з дівчатами (14-18 років) та жінками, які пережили насильство або належать до групи ризику набули умінь та навичок щодо проведення індивідуальної та групової корекційної роботи. Кожний учасник заходу отримав інформаційно-методичні матеріали щодо впровадження вищевказаних програм.

В результаті проведення цього заходу підготовлено 25 фахівців, які впроваджуватимуть корекційні програми в районах та містах області.