20 травня відбулася офіційна зустріч голови обласної державної адміністрації Валерія Коровія, голови обласної Ради Анатолія Олійника та директорів окремих департаментів ОДА з чеськими партнерами на чолі із статутним заступником гетьмана краю, директором Департаменту економіки, управління нерухомістю та інформатики Їткою Вольфовою.

«Для нас це особливий рік, бо минулого тижня для громадян України впроваджено такий довгоочікуваний безвізовий режим. Це історичний час для нашої держави, і більшість громадян відчує це через 5-10 років. Адже ми, по суті, ментально повертаємося до Європи, до європейської сім’ї. І це дуже позитивно відчують, у першу чергу, молодь, представники бізнесу, люди, які працюють у соціальній сфері», - зазначив, вітаючи гостей на Вінницькій землі, голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій.

Керівник ОДА висловив подяку членам делегації за успішний візит, здійснений вінничанами до Чехії минулого місяця, та запевнив, що команда Вінниччини активно працює над імплементацією укладеної з Ліберецьким краєм угоди.

«Ми прагнемо, щоб кожен наш департамент мав своєрідну «дорожню карту» щодо співпраці, і дуже зацікавлені, щоб підписана угода була підкріплена реальним, конкретним змістом, - підкреслив Валерій Коровій. – Я дякую за домовленості, пов’язані із прийняттям на оздоровлення наших дітей. Ми також активно працюємо в рамках домовленостей по поставках медичного обладнання і дуже зацікавлені в розширенні цієї співпраці».

У відповідь голова чеської делегації, статутний заступник гетьмана Ліберецького краю Їтка Вольфова висловила переконання, що отримання безвізового режиму – великий крок вперед для майбутнього України. А в питанні співробітництва між регіонами запевнила у подальшому розвитку взаємин, відповідно до визначеного Угодою напряму.   

«Я рада, що ті кроки, які вже зроблені в рамках співпраці, поки йдуть легко. Ми вже організували табір для ваших дітей і готуємо для них програму. Тож ми вже виконали цю свою обіцянку. Те ж саме стосується охорони здоров’я. Впевнена, що в найближчому майбутньому ми зможемо розширити  наше співробітництво і на інші сфери, до прикладу, туризм і навколишнє середовище», - зазначила Їтка Вольфова. А також повідомила, що в рамках попередніх домовленостей делегація везе у подарунок для школи села Миколаївка Козятинського району, де проживає чеська спільнота, підручники з чеської мови.