Захід проведено в рамках проекту «Розробка та впровадження механізму попередження появи дискримінаційної реклами в інформаційному просторі», що реалізується Міністерством соціальної політики України за фінансової підтримки Фонду імені Ф. Еберта.

 «Приємним, разом з тим відповідальним є те, що саме Вінницька область відкриває серію проведення таких семінарів по всіх областях України. Переконана, що це не випадковість. Адже не дивлячись на те, що напрямок попередження проявів сексистської реклами в нашій державі загалом тільки набуває своєї потужності, у нашій області вже триває активна робота у цій сфері і є позитивні напрацювання, - зазначила у вітальному слові Наталя Заболотна, директор Департаменту соціальної та молодіжної політики облдержадміністрації, голова Експертної ради з питань запобігання та протидії дискримінації за ознакою статі. - Разом з тим, у сфері попередження проявів сексистської реклами залишається низка питань, для вирішення яких ми маємо консолідувати зусилля органів влади, місцевого самоврядування та громадськості, напрацювати механізми взаємодії у цьому напрямку та виробити дієвий алгоритм подальших кроків з метою досягнення сталих позитивних результатів.».

У своєму виступі Тетяна Кононович, головний спеціаліст відділу гендерної політики Міністерства соціальної політики України, звернула увагу на те, що сьогодні є актуальним і нагальним підвищення обізнаності фахівців місцевих органів виконавчої влади та місцевого самоврядування щодо шляхів попередження та протидії дискримінації за ознакою статі, поширення досвіду діяльності відповідних експертних рад та налагодження взаємодії з регіональними представництвами Індустріального Гендерного Комітету з Реклами.

Позитивними напрацюваннями у зазначеному напрямку поділилася Ірина Лилик, голова Індустріального Гендерного Комітету з Реклами, генеральний директор Української Асоціації Маркетингу.

Учасники семінару отримали нові знання, обмінялися досвідом та надали конструктивні пропозиції, зокрема, створити Експертну раду з питань запобігання та протидії дискримінації за ознакою статі при виконавчому комітеті Вінницької міської ради, провести навчальні тренінги для рекламодавців, виробників і розповсюджувачів реклами в області.

 

 

Довідка.

 

У Вінницькій області функціонує Експертна рада з питань запобігання та протидії дискримінації за ознакою статі, Консультативно-дорадчий орган діє при Департаменті соціальної та молодіжної політики облдержадміністрації.

Вперше в області у 2017 році за кошти обласного бюджету розпочала роботу на безоплатній основі «Лінія довіри» з питань запобігання та протидії домашньому насильству, торгівлі людьми та дискримінації за ознакою статі (тел.0 800 75 04 75), метою роботи якої є підвищення рівня обізнаності населення із зазначених питань, надання первинної психологічної допомоги, перенаправлення для отримання подальшої допомоги шляхом консультування та надання необхідних інформаційних послуг. Лінія працює в понеділок – п’ятницю з 9.00. до 18.00.