Відтепер не громадяни йдуть до нас, а ми йдемо до мешканців громад спрощуючи доступ до державних гарантій з надання соціальних та правових послуг.
У рамках співпраці фахівці центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги працюють пліч-о-пліч спільно із працівниками центрів надання адміністративних послуг територіальних громад та органів соціального захисту населення райдержаміністрацій, для обслуговування суб’єктів звернення у сфері соціального захисту.
В ЦНАП громадянину, який звернувся з питань соціального захисту, під час прийому документів, буде також забезпечено доступ до безоплатної правової допомоги, яка полягає в наданні правових консультацій, роз’яснення чинного законодавства, складенні заяв, скарг.
На всіх етапах опрацювання звернення бек та фронт-офісом в сфері соціального захисту, громадянам територіальних громад у рамках ЗУ «Про безоплатну правову допомогу», фахівці центру/бюро забезпечать правовий супровід, для подальшого сприяння у вирішенні питання соціального забезпечення.
Співпраця у вищезазначеному форматі ВПЕРШЕ започаткована у Вінницькій області і буде реалізована в декількох територіальних громадах (у рамках пілотного проєкту), з подальшим поширенням напрацьованого результату та досягнутого досвіду на інші громади у Вінницькій області.
Також у рамках підписаного Меморандуму передбачено здійснення вивчення правових потреб громади, їх аналізу для надання якісної правової допомоги та забезпечення вирішення спільними зусиллями Регіональний центр з надання БВПД у Вінницькій області та Департаментом соціальної та молодіжної політики Вінницької ОДА.