Засідання відбулось за участі першої заступниці Голови обласної державної адміністрації - Голови регіональної Консультативної ради - члена Національної ради з питань раннього втручання - Наталі Заболотної.
В засіданні взяли участь представники профільних Департаментів обласної державної адміністрації, територіальних громад, батьки, громадські діячі, партнери з впровадження послуги раннього втручання з Луганської, Одеської, Харківської областей, національні тренери раннього втручання.
Запрошені учасники поділилися досвідом впровадження послуги раннього втручання у різних областях України, новими форматами роботи в період карантину, озвучили наявні проблеми та визначили шляхи їх подолання.?
Раннє втручання є всесвітньо визнаною комплексною послугою, яка максимально збільшує шанси дітей на реалізацію власного потенціалу, дає змогу максимально ефективно використовувати потенціал сім’ї для розвитку дитини та її підготовки до інклюзивного навчання в закладах дошкільної освіти. Крім того, цією послугою забезпечуються потреби сім’ї у професійній психологічній допомозі, а також повноцінна участь членів сім’ї в житті суспільства – саме на цьому наголошує КОНЦЕПЦІЯ створення та розвитку системи раннього втручання, затверджена розпорядженням Кабінету Міністрів України від 26 травня 2021 р. № 517-р.