Участь у нараді взяла директор Департаменту соціальної та молодіжної політики обласної державної адміністрації Наталя Заболотна.

Участь у нараді взяв заступник голови-директор Департаменту освіти і науки обласної державної адміністрації Ігор Івасюк.

Для обговорення на нараді винесено ряд соціально важливих питань. Зокрема, питання забезпечення реалізації рішень, спрямованих на підвищення з 1 січня 2017 року мінімальної заробітної плати, а також про хід виконання Постанови Кабінету Міністрів України від 21.10.1995 року №848 «Про спрощення порядку надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива» (зі змінами) щодо виплати громадянам невикористаних сум житлових субсидій.

«Хочу чітко прояснити – якщо люди зекономили субсидію, і ця субсидія закриває практично усі розрахунки по газу, то вимога сплати обов’язкової частки платежу – абсолютно не законна. Тому несплата обов’язкової частки платежу, в разі наявності невикористаних сум субсидій, не може бути підставою для нарахування отримувачу боргів. Але є борги, які створюються штучно газопостачальними організаціями, і їх потрібно контролювати. Тому звертаюся до керівників органів соціального захисту населення, які повинні провести звірку з відповідними постачальниками послуг та інформувати керівництво обласних державних адміністрацій і правоохоронні органи про виявлені порушення з боку таких організацій. Ті, хто намагається нажитися на людях, – повинні притягатися до відповідальності», – наголосив Андрій Рева.

В свою чергу Павло Розенко наголосив, що усі українці мають бути повідомлені про те, що вони мають зекономлені за субсидіями кошти, а також право отримати одноразову виплату до першого липня.

«Хочу зазначити, що всі підприємства-надавачі послуг з газо та електропостачання Вінниччини подали до органів соціального захисту населення області списки осіб, які мають на рахунках зекономлені кошти невикористаних сум субсидій. Таким чином, завдяки субсидіям за електропостачання жителі області зекономили 24,5 млн. гривень, а за газопостачання – 528,3 млн гривень. На сьогоднішній день 465 осіб направили звернення до органів соціального захисту за відповідною компенсацією. За оперативними даними, на сьогодні в області опрацьовано списки зі 147 тис. 73 осіб на суму майже 100 млн. грн. Зокрема, невикористана субсидія за електропостачання становить – 3489 особам на суму 0,6 мільйонів гривень, на газопостачання – 143 584 особам на суму 99,5 млн грн.», – поінформував Ігор Івасюк.