«Програма є одним з пріоритетів Державної цільової соціальної програми «Молодь України 2021 – 2025» та інструментом впровадження європейських підходів молодіжної роботи. Також вона націлена на офіційне визнання понять «молодіжна робота» та професії «фахівця з питань молоді». За сім років реалізації програми навчання пройшли понад 3600 молодіжних працівників з усіх регіонів України.», - наголосила заступниця Міністра Марина Попатенко.
Наразі, як повідомила Марина Попатенко, Мінмолодьспортом досягнуто домовленості з Мінекономіки та МОН щодо визнання молодіжного працівника як професії «фахівець з питань молоді». Ведеться робота щодо внесення до Класифікатора професій нової професії працівника «фахівець з питань молоді», а також триває спільна робота з Міністерством освіти і науки України щодо визначення напрямів з розробки нормативно-правових актів, які регламентують введення нової професії в правове поле.
У Вінницькій області програма «Молодіжний працівник» реалізовуватиметься вже у липні та вересні 2021 року.
Впевнені, що молодіжні працівники після проходження програми продемонструють вагомі результати у реалізації своїх ідей та залучатимуть молодь до соціального життя у своїх громадах!