«Напрацювання практичних навиків проведення опитування дітей, які зазнали або стали свідками насильства, модель Барнахус».
Під час заходу акцентовано увагу на особливостях організації та здійснення досудового розслідування в кримінальних провадженнях в умовах реалізації пілотного проєкту Барнахус, визначено
подальші кроки взаємодії учасників міжсекторальної робочої групи.
Нагадуємо!
Барнахус - це центр захисту та соціально-психологічної підтримки у процесі правосуддя дітей, які постраждали від або стали свідками насильства.
Завдання центру - надати необхідну підтримку дитині, що стала свідком або постраждала від насильства. Йдеться у першу чергу про психологічну, медичну, соціальну і юридичну підтримку. Разом із тим, спеціалісти центру будуть сприяти правосуддю дружньому до дитини - створювати максимально дружнє та нетравматичне середовище, у якому дитина зможе надати повну інформацію, необхідну для процесуальних дій.
Ідея центру полягає у міждисциплінарності - для захисту прав дитини разом працюють спеціалісти різних сфер - поліцейські, слідчі, судді, прокурори, адвокати, соціальні працівники та інші.