В заході взяли участь представники департаментів облдержадміністрації: соціальної та молодіжної політики, охорони здоров’я, а також представники Головного управління Національної поліції, управління патрульної поліції м. Вінниці, служби у справах дітей облдержадміністрації, центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді облдержадміністрації.
На міжвідомчій раді розглядалися питання, які потребують міжгалузевої узгодженої співпраці у сфері попередження насильства в сім’ї, зокрема:
1.Cтан реалізації державної політики у сфері попередження насильства в сім’ї у Вінницькій області.
2.Міжвідомча взаємодія у здійсненні заходів, спрямованих на попередження та протидію насильства в сім’ї у 2017 році.
2.1. Виявлення осіб, які постраждали від домашнього насильства, сімей, де вчиняється таке насильство або існує загроза його вчинення та надання їм належної допомоги;
2.2. Превентивна робота з особами, що вчиняють насильство в сім’ї та співпраця з органами державної влади та місцевого самоврядування;
2.3. Повноваження патрульної поліції при виявленні насильства в сім’ї;
2.4. Попередження насильства над дітьми та виведення дітей зі складних життєвих обставин;
2.5. Профілактична робота щодо жорстокого поводження з дітьми або загрози його вчинення;
3.Обговорення та шляхи вирішення проблемних питань щодо здійснення заходів з питань попередження насильства в сім’ї.
Основним завданням засідання постало пошук механізму належної взаємодії на районному (міському) рівні щодо своєчасного інформування про факти насильства в сім’ї та проведення профілактичних упереджувальних заходів. А також під час заходу особливо наголошувалося на покращенні ефективності та якості роботи у сфері попередження насильства в сім’ї органів виконавчої влади з метою підвищення довіри населення до державних структур та отримання особами, які постраждали від насильства в сім’ї належної допомоги.

Довідка.
За сприяння Департаменту соціальної та молодіжної політики облдержадміністрації громадською організацією «Прогресивні жінки» в 2017 році забезпечено діяльність безоплатної телефонної «лінії довіри» 0800 75 04 75 з питань запобігання та протидії домашньому насильству, торгівлі людьми та дискримінацією за ознакою статі. Протягом 6 місяців 2017 року за консультативною допомогою на «лінію довіри» звернулись 272 особи, з яких 241 жінка та 31 чоловік, у тому числі 96 осіб з числа жертв насильства в сім’ї .