Зазначена акція відбулася 29 липня 2017 року в рамках Всеукраїнської  інформаційної кампанії, що триває з 24 липня по 6 серпня  2017 року з нагоди Всесвітнього дня  боротьби з торгівлею людьми.

Організаторами цього заходу виступили Департамент соціальної та молодіжної політики облдержадміністрації та громадська організація «Прогресивні жінки».  

         Метою акції є привернення уваги  населення до проблеми торгівлі людьми, підвищення  обізнаності про ризики потрапляння в ситуацію торгівлі людьми, правила безпечної міграції, працевлаштування за кордоном.

Під час проведення заходу на Європейській площі м. Вінниця розповсюджувалися тематичні флаєри, буклети, листівки з інформацією про ознаки торгівлі людьми, її форми, а також з контактними телефонами організацій, які надають допомогу постраждалим від торгівлі людьми. Крім того, кожний учасник акції був поінформований про можливість звернення, у разі потреби, на безоплатну телефонну «Лінію  довіри»  (тел. 0 800 75 04 75) та отримання консультації кваліфікованого спеціаліста щодо убезпечення потрапляння в ситуацію торгівлі людьми.

Під час проведення заходу зверталася увага на те, що кожна людина, яка вважає себе постраждалою від торгівлі людьми, має право звернутися за допомогою до місцевої державної адміністрації за місцем перебування. «Торгівля людьми – важкий злочин проти людини, що вчиняється саме з метою її експлуатації. Тому пріоритетним завданням держави є саме попередження цього ганебного явища, а також надання всебічної підтримки людям, які постраждали від рук торгівців людьми», - зазначила Любов Никодим, головний спеціаліст відділу сім’ї, гендерної політики та протидії торгівлі людьми Департаменту соціальної та молодіжної політики облдержадміністрації.

Вінницька область досягла певних успіхів у сфері координації та співпраці щодо протидії торгівлі людьми. Завдяки спільним зусиллям влади та громадськості, зокрема під час проведення інформаційних кампаній, досягнуто певних позитивних результатів, а саме: зростання довіри населення до органів влади. Це дає можливість кожному, хто постраждав від торгівлі людьми, отримати допомогу від держави.