Далі відвідали Centrum Nauki Leonardo Da Vinci, де мали можливість наочно ознайомитись, як працює людський організм, завдяки сучасним експозиціям та винаходам відомого вченого та винахідника. Із задоволенням виготовили сувеніри власними руками.

Отримали враження та знайомство з культурою середньовічної Польщі, подолавши шлях  на верхівку гори, де знаходиться монастир, в якому зберігаються частинки Св.Христа. Їх подарував королевич Емерик, син короля Стефана 1. В міжвоєнних роках там знаходилась в'язниця, в якій, згідно історичної довідки, сидів Степан Бандера. Діти мали трапезу в монастирі та підіймались на вежу, відвідали середньовічне поселення під відкритим небом, в якому познайомились з побутом містечка та діяльністю ремісників,а також отримали можливість пограти в середньовічні ігри та майстер—класи по ремісництву (ковальство,токарство,гончарство).

Відпочинок у Польщі дітей загиблих та поранених бійців АТО став можливим завдяки попереднім домовленостям між головою облдержадміністрації В.Коровієм та маршаликом Свєнтокшиського воєводства Польщі -Адамом Ярубасом.