Плідною видалась розмова із керівництвом воєводства. Обговорили існуючі й можливі спільні проекти. Наталья Заболотная подякувала за постійну співпрацю й можливість, яку надали польські друзі керівникам наших закладів - на власні очі побачити й ознайомитись з кращими соціальними практиками.
Відвідали курси працетерапії у Згурську. Оглянули осучаснений будинок соціальної допомоги, у котрому надаються послуги людям з інвалідністю. Директор закладу Пьотр Твороговські продемонстрував сучасний комплекс для відпочинку та підтримання здоров'я й заняття спортом для вихованців закладу, який вдалось зробити завдяки отриманому гранту від Швейцарського фонду.
Далі був візит до будинку соціальної допомоги ім. Іоана Павла II, котрий до 2014 року працював як будинок-інтернат геріатричного профілю. Сьогодні цей заклад надає сучасні й актуальні послуги, які потребує громада: кімнати-квартири підтриманого проживання, відділення для тих, у кого хвороба Альцгеймера. 
Завершенням дня стала чудова зустріч із директоркою опікунсько-виховного комплексу для дітей та молоді, яка зачарувала делегацію своєю відданістю та розумінням суті надання послуг дітям.
Наступного дня заплановано відвідування низки інших соціальних закладів та робочих зустрічей.
Як відмітила директорка Наталя Заболотна: "Переконана, ця робоча поїздка з обміну досвідом із польськими колегами дасть вагомий поштовх для розвитку й реформування закладів соціальної сфери Вінницької області".