Основне питання, що розглядалося на засіданні, стосувалося реалізації рішення колегії облдержадміністрації від 31 січня 2017 року відносно фінансування у повному обсязі Обласної цільової соціальної програми національно-патріотичного виховання дітей та молоді на 2017-2020 роки, затвердженої рішенням 13 сесії обласної Ради 7 скликання від 20 грудня 2016 року № 224.

У роботі «круглого столу» взяли участь голова Громадської ради при облдержадміністрації Пилип Прудиус, заступниця начальника управління комунікацій з громадськістю Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації Олена Василишина, начальник управління фінансів соціально-культурної сфери та місцевих органів влади Департаменту фінансів облдержадміністрації Віктор Квят, заступник начальника управління молодіжної політики та оздоровлення Департаменту соціальної та молодіжної політики облдержадміністрації Максим Студілко, заступниця начальника управління загальної середньої, дошкільної освіти та виховної роботи Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Тетяна Лісогурська, отаман Крайового товариства «Вінницький козацький полк ім. І. Богуна» Володимир Воловодюк, голова правління громадської організації «Подільський центр прав людини» Михайло Бардин, голова громадської організації «Вінницька обласна Рада жінок України» Валентина Кичак, голова координаційної ради Вінницького крайового козацько-молодіжного об’єднання «Молода Подільська Січ» Валентина Шпак-Мельник, заступник голови Координаційної ради з питань національно-патріотичного виховання при облдержадміністрації Андрій Мельничук, голова відокремленого підрозділу у м. Вінниця громадської спілки «Всеукраїнська радіоаматорська ліга» Валентин Пращук, представники інститутів громадянського суспільства національно-патріотичного спрямування та засобів масової інформації регіону.

«Наша спільна мета – повноцінне фінансування та виконання з повному обсязі всіх заходів у рамках реалізації на території області Програми національно-патріотичного виховання», – переконаний Володимир Воловодюк.

Так, за словами Віктора Квята, в обласному бюджеті кошти на реалізацію програми передбачено і вони будуть виділятися у повному обсязі, відповідно до проведення заходів національно-патріотичного спрямування.

Особливу увагу під час роботи «круглого столу» було приділено аналізу Обласної цільової соціальної програми національно-патріотичного виховання дітей та молоді на 2017-2020 роки та доцільності фінансування ряду заходів, а також створенню на Вінниччині Центру національно-патріотичного виховання, можливо, зі статусом бюджетної установи.

За результатами засідання планується проведення Координаційної ради з питань національно-патріотичного виховання при облдержадміністрації із залученням представників структурних підрозділів, відповідальних за виконання окремих розділів програми для її оптимізації, зокрема, у сфері фінансування.