Як повідомила заступник директора Департаменту соціальної та молодіжної політики ОДА Наталя Квят, - в області проживає 7892 сім’ї (12060 осіб) переселених громадян, які офіційно зареєстровані в Єдиній базі переселених громадян, з них: 392 сім’ї (761 особа) з АР Крим та 7500 сімей (11299 осіб) зі Сходу.

Ідея оновлення «дорожньої карти» для переселенців, які прибули до нашої області, виникла давно, оскільки контактна інформація з 2014 року змінилася або не оновлювалася, одним словом - втратила свою актуальність.

Так, Департаментом соціальної та молодіжної політики Вінницької ОДА було підтримано ініціативу радника Міністерства соціальної політики з питань ВПО у Вінницькій області щодо реалізації інформаційного проекту, а саме: створення друкованої продукції «Корисні контакти для ВПО у Вінницькій області».

Головна ідея ініціативи - розповсюдження друкованої продукції, що містить перелік корисних контактів для ВПО в регіоні. У цій брошурі зібрано контактну інформацію та основні напрямки діяльності органів державної влади і неурядових організацій регіону, дотичних до вирішення питань переселенців, - розповіла Людмила Неверицька - радник Міністерства соціальної політики з питань ВПО у Вінницькій області.

Під час прес-конференції Людмила Неврицька презентувала друковану брошуру та розповіла про процес створення та поширення матеріалу в області.

Матеріал виданий завдяки фінансовій підтримці Посольства Великої Британії в Україні, в рамках проекту «Подолання соціальних наслідків конфлікту на Донбасі та незаконної анексії Криму за допомогою державних структур в Україні та громадянського суспільства», який реалізовує канадська неурядова організація «Stabilization Supprt Services»

На прес-конференції  учасники говорили про різні ініціативи та проекти, що стосуються ВПО. Відбувся активний діалог стосовно питання співпраці урядових та неурядових організацій  щодо переадресацій та звернень внутрішньо – переміщених осіб. За результатом зустрічі з учасниками заходу домовлено про подальшу координацію та ефективну переадресацію звернень ВПО у контексті співпраці державних та недержавних організацій.

Окрім презентації друкованої продукції організатори заходу представили і веб-ресурси, на яких буде розміщена електронна версія, презентованого документу. Серед них сайт ОДА, сайти районних державних адміністрацій, сайти громадських організацій регіону.