Департамент соціальної та молодіжної політики обласної державної адміністрації докладає максимальних зусиль для координації дій основних суб’єктів Національного механізму взаємодії, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми для допомоги таким особам.

В рамках проведення інформаційної акції з нагоди  відзначення Європейського дня  боротьби  з торгівлею людьми  (18 жовтня) та з метою підвищення обізнаності з питань протидії торгівлі людьми 20 жовтня 2017 року був  проведений  семінар-тренінг на тему: «Ідентифікація осіб, які постраждали від торгівлі людьми, у закладах охорони здоров’я»  для  державних службовців, відповідальних за реалізацію державної політики у сфері охорони здоров’я та керівників закладів охорони здоров’я.   

Мета тренінгу -  це усвідомлення працівниками медичних структур своєї ролі в попередженні та  боротьбі з торгівлею людьми, а також в ідентифікації та перенаправленні  жертв торгівлі людьми для подальшої  допомоги.

Учасниками тренінгу  були  представники  Літинської, Козятинської, Ямпільської, Гайсинської, Немирівської, Калинівської, Могилів-Подільської, Іллінецької, Барської, Томашпільської, Бершадської, Шаргородської, Тульчинської, Вінницької ЦРЛ, Вінницької обласної психоневрологічної лікарні ім. ак. О.І. Ющенка, КУ «ТМО «Центр ЕМД та МК», Вінницької обласної дитячої клінічної лікарні.

Учасники тренінгу активно працювали в  малих групах  з питань алгоритму дій  взаємодії суб’єктів, які здійснюють заходи в сфері протидії  торгівлі людьми,  розробки стратегії первинної ідентифікації постраждалих від торгівлі людьми. Не менш активно проходило  і їх обговорення. 

Професійно підібрані вправи тренерами проекту  із застосуванням  сучасних методів і прийомів проведення тренінгу, а саме:  демонстрації відеоматеріалів , рольових ігор, мозкових штурмів,  дали можливість ефективно працювати в пошуку шляхів протидії торгівлі людьми.

Учасники тренінгу зауважили: «Такі тренінги, як сьогоднішній, необхідні для усвідомлення громадян про наявність проблеми, обізнаності в ній, а також ідентифікації осіб постраждалих від  торгівлі людьми». 

У Вінницькій області діє безоплатна «лінія довіри» з питань запобігання та протидії домашньому насильству, торгівлі людьми та дискримінації за ознакою статі (0800 75 04 75).