Департамент соціальної та молодіжної політики Вінницької облдержадміністрації, як координатор у сфері протидії торгівлі людьми на території області постійно нарощує свої зусилля у цьому напрямі.

В рамках проведення інформаційної кампанії з нагоди відзначення Європейського  дня боротьби з торгівлею людьми  та з метою впровадження проактивного  підходу до виявлення постраждалих  від торгівлі людьми 25-26 жовтня 2017 року у Вінницькій області був організований та проведений Департаментом соціальної та молодіжної політики облдержадміністрації спільно з громадською організацією «Прогресивні жінки» тренінг на тему «Поширення Національного механізму взаємодії суб’єктів, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми у Вінницькій області”.

Учасниками тренінгу були відповідальні особи за проведення процедури встановлення  статусу особи, яка постраждала від торгівлі людьми районних державних адміністрацій, представники центрів зайнятості, управління праці, соціальних служб, поліції.

Протягом тренінгу, під час виконання різних вправ, учасники працювали в пошуку ефективних шляхів протидії торгівлі людьми. Підсумкова вправа була робота в малих групах щодо формування стратегії протидії торгівлі людьми на місцевому рівні з подальшою презентацією роботи. Учасники тренінгу висловили своє розуміння щодо ролі суб’єктів взаємодії в ідентифікації та перенаправленні жертв торгівлі.

Торгівля людьми - важкий злочин проти людини, що вчиняється саме з метою її експлуатації. Тому пріоритетним завданням держави є саме попередження цього ганебного явища, а також надання всебічної підтримки людям, які постраждали від рук торгівців людьми.