Департамент соціальної та молодіжної політики Вінницької облдержадміністрації, як координатор у сфері протидії торгівлі людьми на території області посилює роботу щодо координації дій суб’єктів, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми.

У 2017 році проведено цикл навчальних  тренінгів з підвищення  рівня обізнаності  щодо явища торгівлі людьми та збільшення  кількості ідентифікованих осіб, постраждалих від торгівлі людьми.

         Так,  Департаментом соціальної та молодіжної політики облдержадміністрації спільно з громадською організацією «Прогресивні жінки» 09-10 листопада 2017 року у селі Садове Літинського району Вінницької області був організований та проведений тренінг на тему:  «Поширення Національного механізму взаємодії суб’єктів, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми у Вінницькій області”. Дводенний тренінг провели тренерки: Наталія Козлова, Наталія Сергієнко, за участю головного спеціаліста відділу сім’ї, гендерної політики та протидії торгівлі людьми управління праці та сімейної політики Департаменту соціальної та молодіжної політики облдержадміністрації Любові Никодим, яка ознайомила учасників тренінгу з роботою державних структур  з протидії торгівлі людьми у Вінницькій області.

         Учасниками тренінгу були відповідальні особи за проведення процедури встановлення  статусу особи, яка постраждала від торгівлі людьми районних державних адміністрацій, представники районних центрів зайнятості, управління Держпраці, соціальних служб, Головного управління Національної поліції.

         Під час заходу учасниками розглядалась нормативно-правова база з протидії торгівлі людьми, види торгівлі людьми,  етапи торгівлі, засоби примушування, масштаби торгівлі, обговорювались відеосюжети, відпрацьовувався алгоритм дій суб’єктів, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми.

                Тренінг став унікальною платформою для посилення взаємодії між відповідальними особами за проведення процедури встановлення статусу осіб, які постраждали від торгівлі людьми райдержадміністрацій та іншими суб’єктами, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми.