Особлива увага під час проведення заходу зверталася на те, що права людини грунтуються на загальнолюдських цінностях: людській гідності, справедливості, рівності, повазі. І дотримання цих прав має бути пріоритетним у розвинутому демократичному суспільстві. Важливим визначено також і розуміння, кожною людиною зокрема, необхідності забезпечення реалізації своїх прав.

Цікавими та змістовними для учасників фестивалю стали виступи та презентації, що зачепили емоційні струни кожної людини в залі. В ході обговорення прозвучала теза, що розуміння і прийняття концепції прав людини в суспільстві є можливим пришвидшити за допомогою сучасних інструментів.

Учасники заходу мали можливість не лише слухати виступи, але й активно брати участь в інтерактивних локаціях, які відбувалися у трьох залах Креативного простору «Артинов».

В залі Гідності проводився інтерактив у форматі світового кафе на тему «Як посилити цінність людської гідності в українському суспільстві?». В результаті роботи світове кафе напрацювало низку конкретних пропозицій, що можуть згодом бути використані як ідеї для проектної діяльності.

В залі Рівності обговорювали тему:  «Як не дискримінувати та отримати з цього зиск?» та проводили Інтерактивну станцію: «Назви це і почнемо долати». В результаті напрацьовано низку меседжів, слоганів  проти дикрімінації.

В цей же час в залі Свободи працювала «Юридична клініка», де проводилося консультування учасників щодо зменшення ризиків потрапляння в пастку торгівців людьми і не опинитися жертвою  цього ганебного злочину.

INFEST 2017 – це інклюзивність, інтерактивність, інакшість, інноваційність, інтернаціональність, інтелектуальність, інформаційність.

Враховуючи один із принципів ІНФЕСТу інклюзивність, в рамках фестивалю працювало світове кафе жестовою мовою. Студенти з вадами слуху могли повноцінно брати участь у заході, не відчуваючи інформаційної ізоляції, розуміти все, що відбувалося. І це стало можливим завдяки організованому сурдоперекладу.

ІНФЕСТ – це можливість відкриття нових інноваційних інструментів для просування ідей гендерної рівності, прав людини.

Проведення подібного фестивалю на Вінниччині - це актуалізація в суспільстві цінностей прав людини, людської гідності, взаємоповаги, ідей рівноправності, соціальної відповідальності та взаємодопомоги, актуалізація  проблеми дотримання рівних прав та можливостей, проблеми безперешкодного руху до правової, безпечної для кожного, держави. 

Довідка:

У Вінницькій області у 2017 році за кошти обласного бюджету розпочала роботу на безоплатній основі «Лінія довіри» з питань запобігання та протидії домашньому насильству, торгівлі людьми та дискримінації за ознакою статі (тел. 0 800 75 04 75), метою роботи якої є підвищення рівня обізнаності населення із зазначених питань, надання первинної психологічної допомоги, перенаправлення для отримання подальшої допомоги шляхом консультування та надання необхідних інформаційних послуг. Лінія працює в понеділок – п’ятницю з 9.00. до 18.00.