Згідно із Законом України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» воїни-інтернаціоналісти та сім’ї загиблих ветеранів війни в Афганістані користуються відповідними пільгами на житлово-комунальні послуги, послуги зв’язку, придбання твердого палива та скрапленого газу. Забезпечуються санаторно-курортними путівками, засобами пересування та протезно-ортопедичними виробами відповідно до чинного законодавства. 
В рамках заходів до Дня вшанування учасників бойових дій на території Республіки Афганістан керівництвом Департаменту було взято участь в урочистих заходах з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 29-ї річниці виведення військ колишнього СРСР з республіки Афганістан, які відбулися в приміщенні обласної державної адміністрації та мітингу - реквіємі та покладанні квітів до пам’ятника воїнам - інтернаціоналістам, які загинули в Афганістані (Центральний парк культури і відпочинку імені М.Горького).
За інформацією органів соціального захисту населення районних державних адміністрацій, міських рад міст обласного значення у 2017 році за рахунок місцевих бюджетів було надано грошову та натуральну допомогу 831 воїнам-інтернаціоналістам та членам сімей загиблих на суму 407,7 тис. гривень. У 2018 році надано грошову допомогу 881 ветерану на суму 320,5 тис. гривень. 
Плин часу не затьмарив спогадів про цю війну, пам’ять продовжує нагадувати про ті жахливі часи. Сьогодні їх безцінний бойовий досвід потрібний для підготовки наступних поколінь миротворців, адже наша держава і надалі продовжує виконувати свою благородну місію і вносить значний вклад у забезпечення миру та добросусідських відносин між країнами світу.
Ми вдячні вам за мужність і патріотизм, за стійкість та витримку.