Робоча група у складі 18 осіб перевірила дотримання норм чинного законодавства управлінням праці та соціального захисту населення у призначенні житлових субсидій та монетизації, адресних допомог, пільг та виплат компенсацій пільговим категоріям громадян, надання допомоги учасникам АТО району та соціально-трудових відносин, надання соціальних послуг у Центрі наданні адміністративних послуг.
Представниця обласного комітету доступності Сюзанна Жуковська обстежила адмінбудівлі у Немирові на предмет їхньої доступності. 
Також було здійснено перевірку реалізації державної політики на території району у сфері соціального обслуговування та надання соціальних послуг громадянам, зокрема у відділенні догляду вдома у Територіальному центрі соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Немирівського району та питання діяльності об’єднаної територіальної громади щодо надання послуг із соціальної підтримки населенню Немирівською міською ОТГ.
Окремий блок питань у ході моніторингової перевірки стосувався реалізації молодіжної політики та національно - патріотичного виховання молоді, сімейної політики, зокрема, взаємодії органів та установ, на які покладено функції з питань попередження насильства в сім’ї, роботи у сфері протидії торгівлі людьми, забезпечення рівних прав та можливостей чоловіків та жінок. 
За результатами роботи моніторингової групи Департаменту працівниками виявлено низку недоліків, встановлено факти порушення чинного законодавства з окремих питань та визначено негативною роботу Управління праці та соціального захисту населення Немирівської райдержадміністрації.