У селекторній нараді також взяли участь представники Департаменту соціальної та молодіжної політики ОДА: начальник відділу соціального обслуговування та інтеграції М.Комісарчук та начальник відділу адресних допомог Л.Петришена.

 

Інформуючи про ситуацію на Вінниччині, заступник директора Департаменту житлово-комунального господарства, енергетики та інфраструктури ОДА Володимир Костенко  житлово-комунального господарства працюють в штатному режимі, суттєвих збоїв в роботі не зафіксованоГазотранспортна система (ПАТ «Вінницягаз») працює в штатному режимі, аварійних ситуацій не зафіксовано. Об’єкти електропостачання на даний час працюють в штатному режимі».

 Щодо розрахунків за спожиті енергоносії, то Володимир Костенко зазначив, що рівень розрахунків за спожитий природний газ населення, бюджетних установ та підприємств теплоенергетики з початку року склав 67% Загальний борг – 2 061,1 млн. грн. Рівень розрахунків населення та бюджету – 80,9% (враховуючи погашення боргів минулих років), борг – 1 674,2 млн. грн.

За інформацією підприємств ТКЕ рівень розрахунків – 53,3%, заборгованість – 386,9 млн. грн.

Щодо рівня розрахунків за електроенергію всіх категорій споживачів, то  з початку  2018 року він складає 80,7%. Загальний  борг  – 297,1 млн. грн

Резерви погашення заборгованості підприємств водопровідно-каналізаційного господарства – 214,3 млн.грн.

На даний час Мінрегіоном підготовлено проект постанови Кабінету Міністрів України, яким передбачено механізм, за яким відбувається перерахування у 2018 році субвенції з державного бюджету на суму різниці в тарифах, що утворилася до 01.01.2016 року і не була погашена на дату укладення договору про організацію взаєморозрахунків.

Загальний обсяг субвенції з державного бюджету на погашення заборгованості з різниці в тарифах, передбачений у Державному бюджеті України на 2018 рік для Вінниччини складає 1 млрд. грн.

Підводячи підсумки наради Едуард Кругляк наголосив, щоб представники регіонів  вжили заходів щодо покращення стану розрахунків підприємств паливно-енергетичного комплексу за енергоносії, а також запевнив, що Мінрегіон не залишатиметься осторонь проблем, які виникли з відшкодуванням підприємствам житлово-комунального господарства пільг та субсидій і дане питання найближчим часом буде вирішено.