- 3 насичених дні;
- робочий інтенсив;
- море креативу та позитивних емоцій.
Учасники та учасниці мали змогу опрацювати проблематику молодіжної політики на Вінниччині, розробити мету та цілі своєї молодіжної ради, поділитись досвідом роботи з молоддю в сучасному світі, а також поспілкуватись з Першим заступником Голови Вінницької обласної державної адміністрації – Наталя Заболотна про виклики, які стоять перед молоддю сьогодні та ті компетенції, що повинна мати кожна молода людин.
Згідно карантинних норм, учасників було поділено на 2 групи по 20 осіб в Креативному просторі «Артинов». Програма складалась з теоретичних та практичних блоків, симуляційних ігор та стратегувань.
Дякуємо тренерам за інформативні та цікаві лекції і практичні заняття на такі теми:
- Основні поняття та функціонування Молодіжної ради від Анна Оцвера;
- Презентація Обласної цільової соціальної програми молодіжної політики «Молодь Вінниччини 2021-2025» та написання власної програми молодіжної політики громади від Iryna Kotsiubivska;
- Форми роботи з молоддю від Marina Ostapenko;
- Аналіз стейкхолдерів молодіжної політики – Олександр Мельник;
- Взаємодія молодіжної ради з владою – Микола Кобися;
- Якісна освіта в громаді та формування трендів розвитку громади – Sergii Romanovych;
- Формування трендів розвитку громади – Юрій Войціцький;
- Проєктна та кошторисна діяльність – Максим Студілко;
- Розподіл сфери політики – Тетяна Ненчинська;
- Адвокація та відстоювання інтересів молоді на локальному рівні – Альона Данілова;
- Особливості створення ефективного молодіжного центру у своїй громаді – Ірина Лезнівська.
Кожен учасник долучився до практичного курсу «Про Дебати» від Олега Ходакова та мав змогу пограти в кооперативну гру «СвітГромад» від Микола Кобися??
Також дякуємо нашим партнерам «Смачний ЇЖАк» за смачні обіди.
Особливістю форуму стало написання рекомендацій до майбутнього положення консультативно-дорадчого органу «Молодіжний конгрес Вінниччини», котрий об'єднуватиме усі молодіжні ради Вінниччини.
Ми раді, що вдалось почати навчання молодіжних рад вже в 2020 році і познайомитись з активними громадянами територіальних громад, що готові брати на себе відповідальність за життя громади. Надалі в планах продовжувати навчання та роботу з радами, а головне – створення Молодіжного конгресу Вінниччини вже не за горами.
Тому, якщо виникають запитання по створенні, функціонуванні, співпраці молодіжних рад чи будь-які інші, Департамент завжди готовий допомогти.
Далі буде...